14.04.2020 г., 10:21 ч.

Фалшиво е всичко, когато те няма 

  Поезия » Строги форми
950 1 0

Веднъж ти замина, за дълго... Тогава -

потънах в ленивата, сива тълпа.

Изгубих се тихо, потъна в забрава,

чувството мое - за цел и борба.

 

Редяха се дните в безлика съдба.

Безцветно се лутах сред общата драма,

в която лъжата, чрез робска хвалба,

със своята наглост, рушаща, е пряма.

 

Фалшиво е всичко, когато те няма,

и думи са само - надежда и вяра.

Без тебе - не може. От тъмната яма -

ти, обич вълшебна, душата изкара.

 

И върна се живо, и свежо в света,

всеки цвят. Вдъхновена е красота.

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??