Защо не станах фараон? –
от страх, че с редната ми смърт
ще вземат, за честта на трона,
с мен жива да те погребат.
И разни учени глави
да гледат златната ти маска
и да си мислят: не върви,
понеже не му дала ласки,
ей тъй да я обезсмърти?
Лош пример, да се следва може…
Затуй не станах фараон.
Но пък и кой да ми предложи?
© Александър Белчев Всички права запазени