18.07.2017 г., 14:55 ч.

Фарс 

  Поезия » Любовна, Философска, Гражданска
553 2 0

Пари, любов фалшива и интрига.
Гадна музика, пари. Нещастник!
Влачиш след себе си верига
и за тебе няма празник.
Носи товара си самичък
на гръб в торбата с камъни.
Повече тежи ли, миличък?
Нормално е, това са спомени.
Пари, обич без усещане и маски.
Глупави приказки, пари. Тъпотия!
Без да ги интересува питат "Как си?",
"Добре." - отговаряш през решетките на тъмната килия.
Много думи без значение.
Хиляди обяснения в любов без действие.
Театър в театъра, разбираш ли?
Вчера гледахме нещо на Шекспир.
Кой ти помни какво е!
Интересува ли ни?
Нали сме актьори в нашата пиеса.

Гергана Оскар

© Гергана Чолакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??