28.03.2024 г., 19:35 ч.

Фарс 

  Поезия » Философска
49 0 0

Фарс

 

Излишни са сълзите след смъртта!

Излишно е и даже опелото!

Човек си тръгва сам към вечността

оставил тук и злото, и доброто!

 

Колко хора истински тъжат?

Колко хора ще са и статисти?

И без теб ще продължи светът!

Но след теб ще има пак артисти!

 

А когото истински боли

той си носи болката в сърцето!

Страда мълчаливо и търпи,

взира се с надежда към небето!

 

Човек се уважава щом е жив,

а после? После всичко се забравя!

Дали в живота си е бил щастлив?

Каква следа след себе си оставя?

 

Така и колелото се върти-

днес тук, а утре вече теб те няма!

Не ще те върнат всичките сълзи!

И всичко се превръща в тежка драма!

 

Обречен си когато си роден!

Съдбата ще те чака там, на края!

От земния товар освободен

по пътя ще поемеш към безкрая!

 

28.03.2024 г.

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??