На Галя
Ти пак ме каниш на среща
и отново съм влюбен във теб...
Не знам как да ти откажа --
така ми е хубаво
като знам, че ще те видя.
Ще те чакам на люлките,
докато вечерницата залязва.
Ще те видя да идваш по улицата.
И ти ще ме видиш под дърветата.
Ще си сама и аз ще съм сам.
И тогава ръцете ни
няма да се разминат.
Ще знам, че само теб съм обичал
и ти ще знаеш това.
Ще вървим през годините,
в които не бяхме заедно.
И никой няма да разбере,
че сме се прегръщали в тази нощ.
И после пак ще се разделим.
17 март 1993 г.
гр. Сливен
© Лъчезар Цонев Всички права запазени