29.04.2013 г., 18:32 ч.

Филипс/Philips 

  Поезия » Друга
350 0 0

Филипс е световна марка,

друга като нея няма ярка.

В герба ù блестят звезди,

две звезди, вълни и пак звезди.

 

Тези на небето светят ярко,

под вълните другите блестят.

Блестят дълбоко под водата

за героите спомена да запаметят.

 

Сред храбрите борци за живота човешки,

след допуснати непоправими грешки

остана и се бори до дъх последен

мъж истински от водната стихия непобеден.

 

В каюта тясна до смъртта си той не спря,

сигнал за помощ SOS да предава.

Докато сърцето му замря,

не мислеше за себе си тогаз,

животът на хилядите пасажери бе важен в тоз час.

 

На ТИТАНИК радист бе тоз човек,

а в таз история се разказва за миналия век.

Умрял човекът, а живота много обичал,

да бъде като всички щастлив се заричал.

 

Удавил се в своята каюта тясна,

но постигнал целта си с мисъл ясна.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??