16.09.2020 г., 13:54 ч.

Философията на Арти, 3 

  Поезия
303 0 0

Из "Дневникът на Арти" ,
Философията на Арти 3
...
В групата "  хотели, подходящи за домашните любимци "
мама критики отправя, все неточности за всинци...
- Толкова ли трудно - казва тя,
правиш инфо за въпросника,
който всеки го интередруса -
стаи и условия, няма никаква покруса,
изисквания за пижами,
мерки, килограми,
плащане на такси
за кучетата " макси"...
Онези малките - к'во ги бройш,
в джобчето на чантичката - сло'йж...
Те асъл лаят, скачат, темпераментно подрипкат,
хапят, дърпат, опикават,
дали след тях стопаните забърсват?!
А мойта "майка" ме научи как бъда повече човек
от всеки жител на Земя и Век!
Държи ме яко с думите - юзди,
вокалът пусне ли - кънти, кънти...
Тя има глас за много надалеко,
пусне ли го - бягай към полето
и не смей поглежда връщане назад,
докопа ли те - почва те наново пак...
Ако искаш да й се харесаш -
не става само да се вчесаш,
думите за нея са ЗАКОН,
внимавай да не лаеш,
изобщо не издавай стон!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??