20.06.2009 г., 20:21 ч.

Физично 

  Поезия » Хумористична
883 0 12

ФИЗИЧНО


Не стана с душата си
аз да те трогна.
Научно погледнато - 
днес ще подходя.

Твърдостта ти гранитена
е с години доказана -
от многото удари
даже белези нямаш.

На всяко ми действие
откликваш заучено -
равно по сила,
по посока "на въпреки"

Скоростта ти космична
направо е шеметна -
най-дългия път,
за най-краткото време!

Всеки път при нагряване
си показваш рогата...
(Дори и във физиката
недоизпипани са нещата!)

Млада бях, глупава,
не научих, горката,
къде свършва физиката
и започва войната!

 

 

ПП. Да ми простят всички физици.
За учениците - този стих е крайно неизчерпателен и прочитането му не ви освобождава от час по физика ;-)

© Калина Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??