14.03.2017 г., 20:45 ч.

Флирт 

  Поезия
383 5 6

На една далечна спирка автобусна, 

младеж, стоейки пò встрани, 

наблюдаваше без нищо да пропусне, 

девойката наблизо, как се суети. 

 

На взора му,  усетила тя пипалата, 

завъртя се, сякаш търси нещо, 

миг колебание - и отметна си косата, 

и погледа му, се реши - да срещне. 

 

Усмивки се прочетоха в очите - 

погледът й бе,  фино срамежлив, 

поруменяха лекичко страните... 

и старомодно - предостави му актив.... 

 

При него - силно зèниците разширени, 

жадно я поглъщаха отвред, 

забарабани сърцето, учестено... 

мислите подредени, изгубиха ред! 

 

- Аз.... мисля.... обърках се  нещо... 

... взех ви за друга жена!.. ..., 

  но нюхът ѝ, усети тъй безпогрешно, 

  непохватно скроената, бърза лъжа... 

 

- Зарадвах се, че ще мога с компания, 

  жажда да утоля, в кафенето до нас! - 

  каза набързо, без негово знание, 

  сърцето му, останало във захлас. 

 

Тя го гледаше със засмени очи, 

усетила - леко нервния поглед.... 

Сърце й заповяда - на разума, да мълчи

и да си гледа законите строги!.... 

 

- Всъщност, аз също съм жадна, 

  докато чакам, бих пийнала с вас... 

... Той ръката подаде, от потта - хладна.. 

... тя каза "Надя", той промълви "Атанас".... 

 

Въпросите плахи, събличаха бавно, 

душите им - останали безмълвни.... 

Не от сока - от себе си пиеха, жадно, 

но вълшебство държеше, чашите пълни!.. 

 

... Автобуси пет, вече подминаха..... 

 но сърцата качиха се, на виенско колело, 

с неутолима жажда, очи се отпиваха... 

Любов от пръв поглед, с флирт - във едно! 

 

 

 

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Роби за милите думи! Ще намеря и прочета и твоето. Лека вечер!
  • Приятен стих, Пепи!...Много симпатичен!...Браво!...
    И аз имам нещо подобно - "Съдбата сбра ни доста произволно".
    Желая ти чудесна вечер!...
  • Ха сега де, ами като не ми оставиха адрес! Все пак, ще ги търся и ако ги открия - ще разберете.Благодаря, Мария! Приятна вечер!
  • Браво! Така се пише за любов! Чисто, ясно,и да чакам продължение!
  • Благодаря, Боби! Радвам се, че "флиртът" ми, ти е харесал! Усмивки!
  • Прекрасно е Пепи. Поздравявам те .
Предложения
: ??:??