4.11.2011 г., 9:52 ч.

Фрагменти 

  Поезия
449 0 4

Светулки - сребърни лампички,

точици живи

гасят тъмнината.

 

Бръмбар - черен великан

пълзи между тревите

и смуче зелен сок.

 

Гълъби, сгушени в гнездо

от пръчици и кал

и лепило от любов.

 

Мухата е като клюкарка,

полепва по всичко сладко

и прави ленти от локум.

 

Щъркели и яйца в гнездо.

Полет за храна и свобода.

Деца им пляскат с ръце.

 

Две полски мишлета в хамбар

търсят брашно и с лапички като вар

остават раздробени стъпки.

 

© Ваня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??