21.09.2022 г., 10:49 ч.

Френски джаз 

  Поезия » Любовна
843 2 8

Обичам те, когато листопадаш,

такава дъхава и многодъждна,

когато ти водата на морето даваш

един път весела - друг път тъжна.

 

Ти за мен си лятната градина,

където вкусвам вино под асмата.

Надявам се, че догодина

ще бъдеш от сърцето ми богата.

 

В миналите знойни младини

далечно времето, където

усмихваше се и ми се разкри

в солената прегръдка на морето.

 

За мене си смокиня и чинар.

Изсмуквам те от пръстите си морни

ти, прекрасен морски дар,

отпивам те от изворите горни.

 

Дори в самотната ми мараня,

семафора ми светещ във сърцето

единствен сетен фар е тя,

и отразява се в морето.

 

Дланите ти - крепост вечна,

в която аз се задомявам,

очите ти - мълва изречена,

където късче хляб оставям.

 

Дочувам френски джаз в нощта,

наподобява твоя перлен глас,

Ах, копнееки за теб сега,

Ах, мръзна в ледна зима аз.

 

Господи, как влюбен съм до дъно,

за тебе аз на всичко съм готов,

дори като два ангела в отвъдното

ще сме осъдени на вечната любов!

© Йотор Амер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??