22.09.2008 г., 10:56 ч.

Фризирана... сюита(партита) 

  Поезия » Друга
1082 0 31

                                                                    Експериментален опит за стих -

                                                                                 по заглавия

 

Исках да си тръгна някой ден

от тук празна.

Всичко да  съм ти дала.

Понеже няма раз - два... и,

И време за размисъл

няма -

омесвам пита,

(от старото жито)

солта

и виното

Слагам ...

И драсвам клечка кибрит

на камината.

Наздраве!

Едно семе сме... ей!

На върха на езика ми е

да попитам...

Ти откога не си правил любов?

Истинска.

Защо тя и аз ... нещо не сме си

по-мярка...

когато музата ми проговори?

Нищо ново под слънцето, Животе,

но още седя до сърцето му-

с

(диагноза- сърдечна предостатъчност.)

Без ресто за сбогом.

От тази греховна лудост,

все ми се привиждаш...

А не можах да те отгледам

любов.

Исках да си тръгна някой  ден от тук

празна

(Раздадох душата си за нафора)

Без да питам...

По колко пъти се умира, Господи?

След теб

и

на моят Никола изпято...

следват

деветте аборта на лирическата.

Не харесвам шумните

празници

Защото...

Отсякоха тишината ми бялата.

Трябваше ли?

Аз само питам?

Да стрелят зелените ми очи...

А той...

Да си прибере сянката, Животе?

Екшънът свърши приятелю!

Хищници

разпраха корема ми.

Всъщност...Умря ли Алекс?

(Май го предвидих...)

Празна съм!

И ще вися на прането си...

Докато зараснат раните!

 

© Веска Алексиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??