11.02.2009 г., 22:09 ч.

Футбол 

  Поезия » Философска
662 0 1
 

Футбол.

 

Ако нещо въобще значи живота,

защо не погледнеш в очите и дявола?

Да разбереш той ли е съдбата,

или само съдбата на слабия.

 

И не е ли по-смело, интересно

да разбереш, защо табуто е табу,

отколкото да стигнеш чак до Тамбукту,

криейки се от собствените си помисли.

 

И това, че животът е кратък,

не  удължава ли съществуването?

Преживят поредния залък

пресметливостта и добруването.

 

Мирът не е мируване,

в беда прозираш света.

Успокой топката и бий шута,

обирайки паяжината.

 

 

© Братан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??