Футбол.
Ако нещо въобще значи живота,
защо не погледнеш в очите и дявола?
Да разбереш той ли е съдбата,
или само съдбата на слабия.
И не е ли по-смело, интересно
да разбереш, защо табуто е табу,
отколкото да стигнеш чак до Тамбукту,
криейки се от собствените си помисли.
И това, че животът е кратък,
не удължава ли съществуването?
Преживят поредния залък
пресметливостта и добруването.
Мирът не е мируване,
в беда прозираш света.
Успокой топката и бий шута,
обирайки паяжината.
© Братан All rights reserved.