22.10.2009 г., 14:24 ч.

Фъстък (басня) 

  Поезия » Хумористична
495 0 10

Фъстък

 

Един фъстък

(голям карък)

оста’  ‘артък

на своя стрък.

А всички други

(и без заслуги)

отиват (чу ги)

на вид соларна −

баня жежка.

Но то - пекарна!

Няма грешка!

И тъй, с ненавист

той и завист

след тях напсува

(но кой ти чува).

Не бе наясно,

че е опасно,

а не прекрасно.

Мълва, обаче,

отнейде, значи,

дойде и снесе:

„Фъстък пече се,

след туй яде се.

Деликатес е!”

Фъстъкът вдяна,

че таз промяна

на зле била е

(но кой ти знае).

Отдъхнал вече,

наум си рече:

„Късмет! Добре, че

тъй се стече,

та бях забравен,

на студ оставен.

Ще мръзна, гния,

(на кофти хал),

но харабия,

че йощ съм цял.

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??