16.11.2008 г., 6:50 ч.

Г-жа Палмър и Негово величество Чарлс II 

  Поезия » Любовна
670 0 4
В косите й - червени и буйни,
в гласа й - сластен и парещ,
в очите й - дръзки и топли,
се крият мечтите на пораснала и заслепена лейди...


 

Чаша вино, огледало и жена,
покоите на онази лейди в нощта.
Трета чаша, а все още е сама,
самовлюбен поглед - красива рокля избра.

Негово величество тя отново чака.
Файтон и стъпки в мрака -
тя е красивата любовница на краля,
но маската на девица пред хората не сваля.

До болка отдадена на неговата власт,
тя играе ролята си с прекалена страст.
Любовница на краля, но в неговите очи
малката лейди остава кукла на конци.

 

Вдъхновено от книгата ''Вечната Амбър'' на Катлийн Уиндзор =]

© Симона Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??