13.01.2010 г., 12:54 ч.

Гаданията - робство за слепеца... 

  Поезия » Философска
425 0 1

Небето няма похлупак,

щом има ред космически мечти човека,

дори най-заблуденият глупак

потъва нощем в сън, даряващ му утеха...


Когато светят във зениците желания,

нима те могат да търпят обхвати?

Нима са истински магичните гадания

и нужно е да вярваме във "свръхестествени похвати"?


***


В безбрежното пропукана е малка дупчица,

от нея Бог навеки бащински ни гледа,

а неговите ангели са нашите светулчици,

които озаряват пътя вечен: път-победа!

© Симона Гълъбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Когато светят във зениците желания,
    нима те могат да търпят обхвати?"
    Така е - човешката душа не признава границите!
    Чудесно си го написала, Мони!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??