8.08.2007 г., 15:56 ч.

Гаден сън ( За Буквите наши!) 

  Поезия
546 0 3


Гаден сън

Сутрин сънят се оттича...
Тежък и лепкав -
какъвто ме мъчи нощес.

Още се свивам под бича -
парят следите.
Ярък е нощният стрес.

Сутрин, незърнал зората,
мъчно и тежко
изправям снага - като бит!

Образи дебнещо нокти протягат -
досущ като слънце, изгарящо папрат,
на Сухи Рид.
*
Сутрин сънят се оттича...
Тежък и лепкав.
Защо ли ме мъчи и днес?

29 Ноември 2004, Бургас

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??