Искаме времето да спре,
когато е най-важно за нас,
а когато краят му допрем,
тогава оставаме без глас.
Мечтаем за успешен старт
и живот с вечна гаранция,
при умора да има рестарт,
почивка и даже ваканция.
Животът е борба постоянна,
основен процес в една идилия,
това е традицията хуманна –
без отказ и с всички усилия.
© Никица Христов Всички права запазени
Дори и да не изглежда много умно.
Родил ли си се - трябва да пламтиш.
И тъй - чак до последната секунда...