30.11.2019 г., 20:04 ч.  

Гатанка( Димът) 

  Поезия » За деца
354 0 0

Обича нощта,

обича тъмата.

Дявол не е

и Ангел не е!

В печки се ражда,

в огнище лети.

Дълъг е, тънък,

в комина се муши.

Голям е и малък.

В очите, щом влезе

става гигант.

Пари, лютѝ!

Котките мъркат,

очите си търкат.

Децата подсмърчат,

майките търсят.

От слон е по - лек,

от въздух по - тежък.

От огън се ражда,

лети над домът.

Това е деца?

Познайте?

..............

(Димът)

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??