Казвам – той е таралежче,
целият е във бодли.
Пипнеш ли го, току виж че
кръв излезе и боли.
Цвете той е – казва бате,
но не вярвам много аз.
Уж е цвете, а пък хапе.
Отгатнете го завчас!
Не е царица на цветята,
но е с нежен аромат.
Расте в градините, в гората,
минзухарът ù е брат.
Златни питки две
плуват по небе,
сякаш е море.
Нивга се не срещат,
едната е гореща…
Кой сега се сеща?
© Мария Всички права запазени