1. Кряка па-па-па-па-па,
плува и лети с крила.
Що е то?
2. Сянка прави, дава плодове,
и на едно место расте.
Що е то?
3. Във небето вее грива,
а пък после и полива.
Що е то?
4. Гони всичко дето църка,
милва се и сладко мърка.
Що е то?
5. Всичко в себе си то отразява,
щом отмине бързо го забравя.
Що е то?
6. По бели поля оставя следи,
които говорят, но не на уши.
Що е то?
7. Щом светло е тя е до всички и всичко,
но в тъмното се превръща във нищо.
Що е то?
04.03.2020.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени
Скитница, много сладко си се изказала 😊
Благодаря и на двете 😊