3.04.2016 г., 21:23 ч.

Генезис неудобен 

  Поезия » Философска
359 0 1

Звезден човек

плете ДНК

на животно, което да копае във мините.

То му строи пирамиди,

моли се, кланя се, казва му „Бог“,

в замяна се чувства специално.

След хилядолетия

той се връща с голяма

летяща чиния

и смайва народа.

 

Той пада на пода

и казва му „Боже, прости!“.

Потупва ги бащински „Бог“-ът:

„На мините всички. До три!“

 

Усмихва се тогава Светлоносецът,

отритван и отхвърлян от години,

проклинан от робовладелеца,

направил зрелище

със малко хляб и вино.

© Емил Всички права запазени

13-37-11-9

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??