13.01.2008 г., 20:32 ч.

Георги Минчев 

  Поезия » Гражданска
852 0 8
За теб си спомням и ще пиша
стихче, с което ще те спомена.
С музиката ти започнах да дишам,
със стиховете ти се научих да чета.

Отричан, оплюван, бит и унижаван,
с китарата разбиваше всички стени.
От свои отхвърлян, в чужбина уважаван,
настройваше струните с рокаджийски сълзи.

Спи! Аз знам, че не си спокоен
дори там, където с музика живеят.
Георги Минчев още живее и в покоя -
знай, че за теб и на земята милеят.

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??