30.07.2008 г., 8:47 ч.

Глад за странни емоции 

  Поезия » Друга
670 0 5

Горяла съм. И даже съм изгаряла.
Унищожавала съм се до крак.
Всяка частица от мене съм давала
и съм възкръсвала пак и пак.

Но не от любов. Любовта никога
не е била моя опиат.
Просто претендирам, че съм я изпитвала,
за да оцветя бездушния си свят,

за да се изпълня с чувства странни,
с емоции, наполовина обяснени.
Раздирана от настроения безпощадни,
да ги оправдавам с любовта във мене.

Не. Аз просто обичам нещо да изпитвам.
Обичам шарени емоции.
Обичам с думи, с изкуство покрити,
да замаскирам безсрамни пороци.

И когато четеш нещо мое,
за любовта във мене не мисли.
Любовта във мене не говори.
Пред лудостта ми онемяла мълчи.

 Не вярваш в безчувствени поетеси,
а аз вярвам само в необяснимите неща.
Прави стихът ми от реалността далеч отнесен
и ще си се превърнал в моята храна.

 

30. 07. 2008 г.
гр. Пловдив

 

 

Един приятел държи да сложа обяднение тук - смисъла е, че аз си се стремя към обречени емоции и чувства, за да си оправдавам меланхолията и колкото по-странна и отнесена ми е историята с някой , толкова по-добре за мен. То ест, аз не си падам по самите мъже, а по емоциите, които изпитвам заради тях.

© Събина Брайчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да си над емоциите е възвисено...другото е като да победиш дете с меч...поздравче
  • да...много ми хареса...!
    не мъжете...а емоциите заради тях...закова ме...
    с обич, Събина.
  • Знаеш ли... винаги съм искала да напиша подобен стих, но не съм намирала точните думи...
    Напълно споделям емоцията ти, имам чувството, че видях себе си в стиха ти! Браво! Гуш!
  • интересна гледна точкапоздрави
  • Мисля, че емоцията е на първо място!!!Ухажването е
    тъй-приятно...самата прелюдия е върховно изживяване!!!
    Другото е "вкусен обяд"!!!
    За емоцията съм!!!Браво ти!!!
Предложения
: ??:??