12.08.2006 г., 20:16 ч.

Глаголи 

  Поезия
721 0 5

"Истината" - тази категория
аз не мога да я разбера.
Тя е в твоята теория
помогни ми да реша.

Дадени са два глагола:
"аз обичам", "вярвам аз"
(тука трябва да помоля -
не ме връщай в първи клас.)

Ех от тези две сказуеми
вярното да избера,
та когато пак се чуем
нищичко да не сгреша.

Да не мънкам, да не сричам
да е гладко без лъжи.
И така, дали "обичам"
или "вярвам ти" кажи.

Не! Не бързай! Ще се справя!
Ще измисля нов глагол
"обичвярвам" щом направя
ще прекъсна всеки спор.

 

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??