9.07.2010 г., 10:17 ч.

Гледища 

  Поезия » Друга
653 0 8

„В нашия свят човек често се ползва с репутацията на

 здравомислещ  само защото е лишен от всякакви таланти.”

Хенри Тейлър /1800-1886 г./-английски поет и есеист

 

 

Скулпторът

съзря

парче скала -

бегло го огледа,

 пипна го с ръка,

искра

 от погледа му

прехвърча,

и, облян от светлина,

вдъхновен се разгоря,

тъй извая

чудна красота...

Скоро,

 друг един

 видя скала:

 „Ай, че тъжно нещо -

само студ и грозота!” -

на ума си рече

 и, след ден ли беше

 или два,

на скулптора

 най-върл критик станА.

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??