За жалост днешната държава
народа изтормозен натъжава
със своите взаимствани решения,
предлагайки безумни развлечения.
В световния безмилостен вертеп
натиква безогледно мен и теб
и затова се чува ропот,
но чудно... не прераства в тропот?!
Държавата, прикрита зад завеса плътна,
по свои спекулации хлътна,
показвайки, че поданикът е глупак,
щом в робство се оставя пак,
но обликът й също лъсна
с това, че хората отблъсна!
© Валери Рибаров Всички права запазени
Радвам се, че сме в единомислие!
Поздрав!