15.08.2005 г., 21:56 ч.

ГЛУПАЦИТЕ НЕ СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИ 

  Поезия
950 0 1

Глупаците не се броят на пръсти.
Това го виждам всеки ден.
Чувам мислите чевръсти
да сплитат възли, но във плен.

Един разправя, как умеел още
да разполага с не една жена.
Друга винаги сред гости
омайвала с изящество ноща.

Глупаци всякакви, различни
край мен се носят - божи дар.
Оглеждам ги, на вид така прилични.
С глупост се е славил даже цар.

Но трябва най-накрая, само,
да поразгледам собствения лик,
че глупостта е кацала на рамо
на не един със маска на умник.

Марин Лазаров

© Марин Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??