Един ден преди време
при мен се отби старица
била известна с умения,
познавала за шестица...
`... мъж от път ще те хване в капан от любов и желания
и каквото и да стане, дръж се и без колебания.
Ще ти правят магии за немане и ще бъдеш много нещастна,
но не спирай да чакаш и с време всичко ще си дойде на мястото...`
И аз ù повярвах, защото само търсех капка надежда
а и което е най-странното, вече го бях срещнала
... пък даже го бях сънувала (ей това си е невероятно)
преди да знам, че съществува... и досега ми е съвсем непонятно...
Та... реших да му следвам мислите,
като хамелеон да променям мене си,
да мечтая не за дом, по дяволите,
да съм щастлива и на поискване.
Уви... той срещнал нея и заминали тайно някъде,
а аз потънах в безкрая на едно дълго очакване.
И си мисля за тази старица, дали не обърка прогнозите,
не трябваше думи да търка, да ми налива масло в огъня.
... От тогава - всякакво време....
толкова, колкото дълго умиране,
толкова, че чак сляп да прогледне,
а го обичам повече... обичам те.
© Анжелина Стойчева Всички права запазени