Не се гневете! Гневът не прощава!
Гневът взема връх и си отмъщава.
Гневът вижда в черно, когато е сиво,
слънчевото време за него е мъгливо.
Гневът е крадец – на мир и надежда.
Гневът много лесно към грях те повежда.
Гневът е оръжие на тъмнината
и цел му е не друго, а душата.
Гневът заслепява и връзки руши,
гневът оскотява спасени души,
гневът не е пример за подражание,
дори не става дума за добро възпитание.
Отхвърляй гнева, сложи му стрелка –
„В тази душа царува Христа!
В друга посока се ти насочи!”
и нека табелката високо стърчи,
та да се вижда отдалеч и от всеки,
да не тръгват и други по грешни пътеки,
да избират вярната и да гонят гнева,
той разрушава мечти и сърца.
Кое е обратното на гнева ли? – Любов!
И с нея вървят милост и благослов.
Молитвена битка, знай, предстои
щом видиш гнева пред теб да стои,
че той друго оръжие не познава
освен това, с което Духът те въоръжава.
И само едно нещо може да го спре:
Припомни му, че ти си на Бога дете!
И силата Божия, и Божият Дух
ще направят гнева на прах и на пух!
А дали ще е лесно?! Сам си реши:
От тебе зависи колко ще продължи.
© Галина Пенева Всички права запазени
Хубава и творческа седмица, Галина!
Бог с теб и в теб!