12.05.2015 г., 13:50 ч.

Годините и любовта 

  Поезия » Любовна
456 0 4

 

ГОДИНИТЕ И ЛЮБОВТА

 

Пия вече цяла вечер и не отшумява!
Колко още да изпия, за да те забравя?
Колко мъка да налея, за да те изпия?
Колко сълзи да изплача, за да те попия?

 

И годините пред мене остаряха,
сбръчкаха се, седнаха под чужда стряха.
Едно момче от гроздето откъсна,
на едно момиче го подаде с двата пръста.

 

И гледаха годините безмълвно,
и някак си им стана много тъжно,
че спомените вече черно-бели,
събличат свойте ризи овехтели.

 

И любовта подпийнала пристигна,
и седна до годините… и се оригна
захвърли на страна бутилка празна,
,,Боли ме,, каза… и припадна!

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прям, искрен...право куме в очи! Кеф си приятелю!
  • Благодаря Наде Знаеш, че винаги се радвам когато минаваш през творенията ми Ренета, от сърце ти благодаря за думите. За мен е чест.
  • Емиле /emo2/, чета всичките ти стихове с голямо удоволствие! От мен само аплодисменти!!!
  • Харесвам откровеността ти,Емо.
Предложения
: ??:??