2.02.2023 г., 22:11 ч.

Годишнина 

  Поезия
249 0 0

Остава малко да те видя до дървото.

Морето пак ще бъде твоят фон.

Снегът ще се показва сред тревите.

В сърцето си изрових този тон.

Изтананикан с четка на студенти,

забъркан с младост, с цветове на смях,

и с дъх на захарен памук продаван

от стареца на парапета бял подпрян,

зад който се простираше градина,

с дървета със окапали листа,

и пейки, на които сядат само,

зрители с запазени места,

на нашия спектакъл всички гости,

да се посмеят... плачат... тръгнат след това.

А аз ще помета след тях и ще се върна при дървото,

където преди двайсет и една години ме видя.

 

© Èдин Гравън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??