На вкус съм мъничко тръпчива.
Ароматът ми дразни обонянието.
Предпочитана съм от деца игриви,
неспособни да владеят обожанието.
Не, не съм пригодна за насищане.
Аз съм събуждащ апетита аперитив.
Не съм и сладка, както се досещате.
Помитам сетивата като експлозив.
Външният ми вид не те привлича,
натикана в невзрачна опаковка.
Аз в големи разходи те въвличам
като на къща скъпата облицовка.
Да съм свита в ъгъла ми е присъщо,
закрита от продуктите атрактивни.
Откриваш качествата ми във къщи,
където махаш пластовете противни.
Погледът за миг върху мен попада
и се запитваш „Какво ли ще е това?”
Доближаваш се, прескачаш преграда,
протягайки любопитната си ръка.
Повдигаш ме леко, четейки етикета.
Я, аз съм била готова за изпичане.
А пък онази крайна дата, проклета
ти показва, че съм годна за обичане.
© Биби Всички права запазени
Благодаря ти искрено за тях!