25.08.2016 г., 17:51 ч.

Гол във вратата 

  Поезия » Философска
287 0 0

ГОЛ ВЪВ ВРАТАТА 
Р.Чакърова 

 

Сега ще празнувам поредния гол във вратата, 
забит ми от корнер посредством известен ляв крак,
след който приключих последния мач със Съдбата. 
Един бенефис ми остава... След него - и мрак,


и проклетият Дявол да свири финала, 
и вампири да веят от сектора черния флаг, 
какво от това???  Аз нали ще съм цяла! 
И навярно във теб и отвъд ще съм влюбена пак... 


Ще целуна тревата и аз като Ицо Стоичков, 
ще помахам за поздрав на всички и тяхната мама. 
Ще си хвърля фланелката с вечния номер "0"- бичам",
а след химна ще "драсна" и повече - "дим да ме няма"!


Ще съм тиха, културна... Прилежно в Едем ще поливам 
старата ябълка, тежко отрупана с круши... 
И ще дебна момента, когато Змията заспива -
да направя Адам по-мъжествен и по-непослушен.


А когато и Господ ми връчи накрая медала, 
ще размахам най - дългата крива лопата... 
Ей за миг като този всеки мач съм играла -
да заровя смъртта!!!... И... Не искам заплата! 

 

Лондон 24/08/2016 ' 12:38

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??