15.04.2010 г., 11:03 ч.

Голгота 

  Поезия » Бели стихове
834 0 2

Така и не успях да крача по водата,
а и търговците от храма не прогоних.
С пет риби и с два хляба – 
и себе си
не смогнах да нахраня.
И после в Гетсиманската градина*
не позволих да ме целунеш,
и даже сребърниците ти дадох,
преди да те прогоня.
Сега се връщаш –
твърде късно…
Аз вече си избрах –
нагоре към Голгота, после кръста.
Заричам те,
не ме очаквай –
на мен не ми е позволено да възкръсна…


* Гетсиманската градина - Евангелията предават сцената на целувката на Юда в Гетсиманската градина, която указва „кой е човекът“ на римските стражи, след като Юда Искариотски е издал на Синедриона своя учител Исус Христос за 30 сребърника. (От Уикипедия)

© Марио Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??