28.07.2023 г., 15:40 ч.

Голо сърце… 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
182 2 4

Голо сърце…

 

Това което пазя в тишината

е моето разсъблечено сърце,

съзерцавайки се в твоето,

отразяващо се като в огледало.

Изпълнено е с теб и е голо.

И само ти можеш да ме издигнеш,

или да ме свалиш на земята.

Издигаш ме с устните си върху моите,

а с прегръдките ти стигам до ядрото.

Ако ти си моето възнесение и падение

тогава направи го по-близо до мен.

Там където е кожата ти, душата ти

и всичко останало да е без значение.

Без теб съм само тяло без душа.

С тези стихове пътувам към теб,

отдавайки ти изцяло това сърце

което изпълнено е с теб и е голо.

Само ти знаеш какво премълчава

и какво зове със цялата си сила.

Във всеки отпечатък на ръцете ми,

във всеки клавиш на пианото те търсих.

И сега, когато най-накрая те открих,

разкривам ти сърцето си разголено

което изпълнено е с теб и е твое.

И нека заслепени от любов,

прогледнем в истински същественото.

И да трептем със всяка крачка,

докато един друг се приближаваме...

 

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??