10.07.2008 г., 10:29 ч.

Голямата лъжа 

  Поезия » Любовна
808 0 3
 

 

ГОЛЯМАТА ЛЪЖА

Не вярвай, ако кажа ти, че  те обичам!

Това е лъжа.

Не вярвай, ако сълзи от очите ми се стичат!

И това е също лъжа.

 

Лъжи са нощите, думите, целувките дори.

Ласките ми нежни и те лъжливи са били.

Не им вярвай! Чуваш ли, недей!

Дори пред теб да се кълна - лъжа е, знай!

 

Лъжа те! Нима до сега не разбра?

Всяка дума лъжа е от мойта уста.

Обичам те! Мразя те! Лъжи са това!

Дори туй, що пиша сега - и то е голяма лъжа!

© Мариета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??