5.09.2019 г., 23:15 ч.

Голямата любов 

  Поезия » Любовна
418 2 1

Голяма или малка, любовта е

солта и хляба на земята обла.

И тя самата, като пролетта е:

усмихната и слънчева, и топла.

 

И няма отърваване от нея

през всичките сезони в календара.

По мъжки обожавам и немея

от древната душевна сила стара.

 

Голямата любов е чудо свято,

че този свят крепи се и на него.

А чувството – във песните възпято,

мехлем е то за мъжкото ни его.

 

И с моя вече опит на талази

във този миг ви мъжки заявявам:

голямата любов сега е тази,

когато вече с нея остарявам!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??