30.10.2011 г., 12:22 ч.

Голямото сдушване 

  Поезия » Хумористична
1851 0 23

        (басня)


Истина ви казвам – няма

тука никаква измама!

Нашата Кумичка мила

се с Петела съюзила

и са неразделни двама.

Ах, каква любов голяма!

Кумчо Вълчо от два дена

се залюби пък с Овена!

Из кошарата, в гората

се разхождат като братя.

Кучето - отде научи -

и то в дружбите се включи.

Опашле върти – с Писана

най-голям приятел стана...

Леле, колко са добрички!

Що ли стана им на всички,

та така смениха нрава?

Що ли – избор наближава

и по-близо е софрата,

щом съвместна е играта...

Ето по каква причина

тези станаха комбина.

 

 

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??