8.12.2007 г., 21:24 ч.

Горчиво бренди или бяло вино? 

  Поезия » Любовна
704 0 4

Безлунна нощ пълзи със хладни стъпки

и демони в душата ми нахлуват,

и знам, че другаде си, с друга, скъпи,

и нейните очи сега целуваш...

За тебе тя е като вино леко,

което пиеш със наслада

и в русите къдрици меки,

потъваш в истинска забрава...

А аз съм като трън в душата -

боли, когато ме обичаш,

по-черна от нощта е с мен съдбата,

и името ми с мъка ти изричаш...

Пред избор труден си изправен -

горчиво бренди или бяло вино,

кошмарна обич или плен омаен,

и бяла перла или черна мида...

Денят ще те посрещне с весел смях,

нощта безмълвно ще те приюти,

а във войната между тях

единствено със себе си се бориш ти...

Но има повест - мъдра и извечна -

на "русата" е лесно да й угодиш,

а "черната" ще си остане тайна и далечна,

не ще я разбереш и ще МЪЛЧИШ!

© Габи Наумова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??