ГОРЧИВО ВИНО
Налей ми чашата с горчиво вино,
защото страшна жажда ме гори.
Но само чаша вино ще е малко,
пожара страшен в мен да угаси.
Една искра, запалила пожара,
гори без жал и страшно ме боли.
Но нека пием в тази нощ последна,
че път ни чака утре призори.
По този път ще тръгнем двама -
замаяни от този нощен пир.
Един до друг, но някак разделени,
ще търсим за сърцата еликсир.
© Иван Иванов Всички права запазени