Море в косите, трева под нозете,
звезди са очите, душата е цвете;
В корона Луната, сияйна искрица,
броди по земята горската царица;
Сребърна премяна, огнено сърце,
усмивка засмяна, леко перце;
Устните са рози, кожата е сняг,
от нейните чертози бяга всеки мрак;
Бърза като реката, невинна и чиста,
пеперуда в полята, като роса бистра;
Млада девица, ден във нощта,
бяла вълчица, обляна в светлина.
© Милен Момчев Всички права запазени