20.07.2011 г., 17:57 ч.

Горската къпина 

  Поезия » Любовна
696 0 7

 

 

 

ГОРСКАТА КЪПИНА

 

                                           На Ина

 

Ех, момиче мило,

като ходиш в планината

да береш къпини

(каквато си самата),

помниш ли пътека за обратно,

да се върнеш при кръвта си синя?

Дето семчица невзрачна

никна,

а се превърна сетне

в пазва на илачи

и троха за бедни

или с тръните обвиваш

хоризонта?

За да го преплуваш

после.

Сигурно, защото

си княгиня

и обичаш пирове и бури?

Но когато изгориш сама на свойта клада,

само Бруно няма да ти се учуди

и моя милост,

обична, моя Жана дАРКА –

най-вкусната горска къпина.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??