Мой един приятел се прибра от ада.
Той със разказите си ме изненада:
"- Пълно е със папи и със кардинали!
Пълно е с попове, бога не разбрали!
И с писателчета, що от лест в излишък,
божието име с главни букви пишат!
Бог ласкателите не обича - значи
не допуска в рая мазни подмазвачи!
Тез, които псалми и хвалби му пеят,
вместо в труд и радост честно да живеят!
Тез, които вместо на дечица мили,
за строеж на църкви средства са дарили!
Господ не обича свещи да му палят,
псалми да му пеят, в църкви да го славят!
Всяка лест и гордост е на Бога чужда.
От такова нещо Господ няма нужда!"
© Ангел Чортов Всички права запазени
Замислящ стих!
Браво!