Гостенка
Днес гост ми е тъгата,
пристигна тихо и мълчи,
но се настани в душата
и нещо много ми горчи…
Какво ли днес се случи с мен,
защо потънах във тъга,
защо съм толкоз променен,
та помощ търся аз сега?
Усмивката ми се е скрила,
изчезна днес от моето лице.
Нима тъгата пак е победила
и в плен е оковала моето сърце?
И знам, че трябва ми магия,
тъгата с нея аз да победя,
любов къде ли ще открия,
да прогони проклетата тъга…
26.05.2013г. М. Маринов
© Марин Маринов Всички права запазени