12.05.2018 г., 1:10 ч.

Говорещите кукли 

  Поезия » Философска
272 0 0

 "Който има уста – говори..."
Как, как да търся Истината ази...
като не срещам нито един грешник?!
Всеки е безусловно прав, безгрешен  –
сам за себе си ангел и жертвен агнец!
Кому да избода очите – да се светне, –
за да може да се види отстрани?!
За к'во катадневно да се боря –
сметката е предплатена, уви...
Рожба на родителите ми ли съм
или на обществото сред което живея?

Истината... никому ненужната!
За какво ми е да съм прав,
защо драпам, опитвайки се...
желаейки да бъда/(о)стана човек?
Кому е нужно аз, точно аз
да бъда хомо сапиенс?
На Бог ли?
А Бог?
Има ли Бог?
Питащият пита напълно сериозно:
"Аз съществувам ли?"...

Отговор няма, но... отговорът е налице.

© Гюрхан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??