13.07.2016 г., 12:55 ч.

Градче 

  Поезия » Пейзажна, Гражданска
674 1 5

Шосе. Кола подир кола

                                        нанякъде пътуват.

Градче напреде нейде спи 

                                           и сънища сънува.

Сънува пролетния дъжд,

                                           горещините летни

и зимните студени дни,

                                          и есенните цветни.

Сънува как едно шосе

                                          сезоните пресича

и как кола подир кола

                                        върху шосето тичат.

"Поспрете, хей! Поне за миг" - 

                                        извиква им градчето.

Колите чуват този вик,

                                       но много са заети.

Колите бързат все напред,

                                       градчето отминават.

С годините - колите и

                                      градчето остаряват.

Колите счупват се, уви,

                                      ала градът остава.

С годините като че ли

                                     градът се подмладява.

Сега градът притихнал спи

                                      и сънища сънува -

сънува как коли безброй

                                      нанякъде пътуват. . . 

© Таня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??