Шосе. Кола подир кола
нанякъде пътуват.
Градче напреде нейде спи
и сънища сънува.
Сънува пролетния дъжд,
горещините летни
и зимните студени дни,
и есенните цветни.
Сънува как едно шосе
сезоните пресича
и как кола подир кола
върху шосето тичат.
"Поспрете, хей! Поне за миг" -
извиква им градчето.
Колите чуват този вик,
но много са заети.
Колите бързат все напред,
градчето отминават.
С годините - колите и
градчето остаряват.
Колите счупват се, уви,
ала градът остава.
С годините като че ли
градът се подмладява.
Сега градът притихнал спи
и сънища сънува -
сънува как коли безброй
нанякъде пътуват. . .
© Таня All rights reserved.