10.10.2015 г., 20:02 ч.

Градина от рози 

  Поезия » Друга
335 0 2

Градина от рози, аромат на жасмин,

не хвърляй камъни в моята градина.

В сърцето искра от светъл рубин,

любов в душата. И тя не изстина.

Градина от рози с остри бодли,

защо ли е роза? Щом не боде.

Сърцето от болка често боли,

кой иска любов от душата сега да краде?

Градина от рози това е мечта,

дълбоко в душата с аромат на любов.

Недей се обръща сега към скръбта,

Прескочи, прескочи поредния ров.

                                  В.Й. 07.10.2015г.

 

© Васил Йотов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих!Поздравления!
  • Красив фрагмент си написал, Василе! Розата е най-красивото цвете, а бодлите й са символ. Майсторски си втъкал това в текста на творбата.
    Носиш надежда пред рова на скръбта!

    Поздрав!
Предложения
: ??:??